vrijdag 8 juli 2011

DE HEMELSE KAMER

Omslagontwerp Karin van der Meer
Paperback met flappen, 13 x 21 cm
ca 320 blz., ca € 22,90
NUR 301 / ISBN 978 90 284 2433 3
januari 2012

Uit de najaarsaanbieding van uitgeverij Wereldbibliotheek:

Een man wordt wakker naast een jonge vrouw die sprekend lijkt op zijn jeugdliefde. Wie is zij?
Vele jaren eerder verdween de jeugdliefde van Lino plotseling uit zijn leven. Hij heeft haar nooit teruggevonden en is altijd van haar blijven houden. De 44-jarige Amsterdammer hoopt dat hij met deze nieuwe verhouding eindelijk een streep onder zijn verleden kan zetten. Maar hij heeft geen enkel vermoeden welke onderwereld hem wacht in het Parijse appartement dat hij sinds kort bewoont. Wat als een sprookje begint, dreigt te eindigen in een nachtmerrie.
Huub Beurskens vertelt dit verrassende verhaal met grote vaart en aanstekelijk plezier. Tegelijkertijd beseft de lezer dat De hemelse kamer fundamentele vragen stelt over de voorwaarden van een gelukkig menselijk bestaan.

"De hemelse kamer is een roman over de zowel ophitsende als verlammende ban van de liefde, waarin terreur en willekeur alom voelbaar zijn en steeds minder te beheersen lijken. Niet voor niets spelen aanslagen als die op het Madrileense station Atocha een rol, evenals het spoorwegongeval bij het Vlaamse Buizingen op de winterse ochtend van 15 februari 2010. Daar staan echter soms letterlijk sprookjes tegenover en vreugdevolle beschrijvingen van idylles, zoals die in een Amsterdams stadsbos en in een dreunende Parijse dancing." - Huub Beurskens